Završena prva faza pilot projekta „Razvoj proizvodnje jagodičastog voća na području Hercegovine“

Danas je završena prva faza Pilot projekta „Razvoj proizvodnje jagodičastog voća na području Hercegovine“ podijelom sadnica voća, korisnicima projekta općine Konjic.
U proteklom tjednu je također izvršena podijela sadnica korisnicima općina Nevesinje, Široki Brijeg, kao i Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Mostar, Agromediteranskom fakultetu Mostar, te Federalnom agromediteranskom Zavodu Mostar.

REDAH CRRP je pokrenuo pilot projekt „Razvoj proizvodnje jagodičastog voća na području Hercegovine“ u listopadu 2009. godine s ciljem da se utvrdi opravdanost ulaganja u proizvodnju kupina, malina, borovnica i sl., te je stoga radi uspješne realizacije istog u projekt uključen Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Mostar kao znanstvena i stručna institucija.
Fakultet će u narednoj fazi projekta pružati stručnu podršku poljoprivrednicima putem terenskih treninga, nadzora, savjetovanja, kao i praćenja, analiziranja i publiciranja dobivenih rezultata.
Ovakvo partnerstvo REDAH CRRP, Fakulteta i Općina će polučiti održivost projekta i omogućiti daljnji razvoj ovog sektora voćarske proizvodnje u smislu povećanja površina, sufinanciranja, transfera pozitivnih rezultata, te u narednoj fazi iznalaženja zajedničkog tržišta.

jagodicasto voce


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.