Završio Mostar Mobile Bootcamp

Nakon uspješno održanih radionica sa 25 odabranih polaznika, od sveukupno 50 prijavljenih, uspješno je i završeno natjecanje u izradi mobilnih aplikacija – Mostar Mobile Bootcamp. Samo je deset najhrabrijih polaznika ostalo do kraja i sudjelovalo u ovom zahtjevnom natjecanju. 

Podijeljeni u tri tima, polaznici su raspolagali sa šest sati za izradu turističke mobilne aplikacije, a cijelo vrijeme su imali i pomoć od mentora iz vodećih informatičkih tvrtki iz regije - Neosoft, More Screens, Hera i Nula Jedan, koji su im bili na raspolaganju kada bi zapeli u izradi. Na taj način su mentori pobliže upoznali i pozvali neke od natjecatelja da se jave za posao u njihovim tvrtkama, što je zapravo bio i cilj ovog natjecanja - zapošljavanje!

Kako bi natjecatelji i mentori zajedničkim snagama i energijom izradili što bolje mobilne aplikacije, organizatori iz udruge UPIT su se pobrinuli za hranu i glazbu, što je doprinijelo opuštenoj atmosferi tijekom natjecanja.

Uloženi trud i rad se isplatio pa su timovi predstavili svoje novoizrađene mobilne aplikacije pred ocjenjivačkim žirijem, čiji su članovi bili direktor razvojne agencije REDAH Ivan Jurilj, predavači Ante Dagelić i Davor Meštrović iz tvrtke Profico, Haris Zukanović iz tvrtke More Screens, Mario Ćosić iz tvrtke Hera, te Mensur Đović iz tvrtke Neosoft. Žiri nije imao nimalo lagan zadatak, a ocjene su bile jako tijesne - pobjednički tim je bio samo dva boda ispred drugog, a drugi dva boda ispred trećeg.

Radionica i natjecanje su organizirani uz pomoć partnerske organizacije REDAH, a u okviru projekta CREDO Hercegovina koji financira Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvoj SIDA.

momobo3

Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.