Završena škola agroturizma

U četvrtak, 29.4.2021. godine, u Čitluku, u objektu agroturizma i vinskog podruma Ostojić, REDAH je održao završni četvrti dan radionice Škole agroturizma.

Teme koje su obrađene na četvrtoj radionici su:
1. Usluge ishrane i pića kao segment ponude
2. Degustacija, prezentiranje i prodaja proizvoda (vina, rakija, sira, voća povrća, mesa itd)
3. Animacija gosta
4. Materijalna i nematerijalna kulturna baština u funkciji razvoja

Osim REDAH-ovog osoblja, učesnicima se online obratio gospodin Milenko Blesić, sa Poljoprivredno prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te je prezentirao osnove degustacije vina kao jednu od aktivnosti u ruralnom turizmu.

Tokom radionice, polaznicima je od strane domaćina upriličen obilazak objekta agroturizma Ostojić, te vinskog podruma i predstavljena bogata tradicija porodice Ostojić u proizvodnji vina.
Na kraju radionice, učesnicima su dodijeljeni certifikati o uspješno završenoj školi.
REDAH uz podršku Regional Rural Development Standing Working Group (SWG RRD) organizovao Školu agroturizma/ruralnog turizma za korisnike na području Hercegovine koja je bila namijenjena trenutnim davaocima usluga kao i potencijalnim davaocima (poljoprivredna gazdinstva, obrte itd.).
Škola je bazirana na 32 modula koji su razvijeni kroz projekt LANDS u sklopu ERASMUS+ programa. U projektu je ukupno učestvovalo 15 partnera (10 fakulteta, 4 razvojne agencije i 1 NGO) iz BiH, Srbije, Slovenije, Slovačke, Rumunije i Grčke.
Svrha obuke je poboljšanje i povećanje diversifikacije poljoprivredne proizvodnje i ruralne ekonomije korištenjem vlastitih resursa, resursa u okruženju i trendova u turizmu, te pružanje novih ili poboljšavanje postojećih usluga u sektoru agroturizma/ruralnog turizma.

 


Asocijacija za ekonomski
razvoj Redah
Bulevar narodne revolucije 15.
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 36 557-210
Fax: +387 36 557-211
web: www.redah.ba
®© REDAH- Asocijacija za ekonomski razvoj | Sva prava pridržana 2022. | Powered by ITO
This site is registered on wpml.org as a development site.